ГРЕЙС СИМЕОНОВО

- АКТ 16 -

ПРОДАДЕНА

КОНЦЕПЦИЯ

Грейс Симеоново е бутикова жилищна сграда в полите на Витоша. Разположена на улица “77-ма”, в квартал Симеоново, създадена и проектирана, за да разкрива красотата и спокойствието на природата, уютно сгушена над светлините на големия град.

Проектът, дело на архитектурно студио Амфион, включва място за отдих и игри, портиер и контролиран достъп до сградата, подземен гараж и надземни парко места.

Големите френски прозорци, ще разкриват вдъхновяващите гледки към София и планината. Местоположението на сградата е на тихо и спокойно място и в същото време с удобно разположение на 400 метра от бул. “Симеоновско шосе”, който я свързва с “Околовръстното шосе” и централната част на София.

Комплексът е разделен на два етапа , като сградите в първи етап към края на 2020 година ще имат АКТ 14.

Очакваме да бъдат изцяло завършени през месец Юли 2021 година.

Успешната реализация на първи етап ни дава самочувствието и увереността да продължим с изграждането на следващите сгради , предлагайки на нашите клиенти възможността да получат мечтания си дом на достъпна цена.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Сградата е ситуирана върху парцел с площ 1475 м², с фронт към обслужваща улица от югозапад, където са и главните подходи към нея. Паркирането се осъществява надземно в границите на имота и на кота ± 0,00. Подходът за автомобили на кота ± 0,00 се осъществява от улица „77“ посредством еднопосочна рампа (ширина 3,00м.), извеждаща директно в паркинга на жилищната сграда. Сградата се състои от 1 секция с 3 надземни етажа и 1 мансарден етаж. Главните пешеходни подходи са разположени от югозапад. Общият брой на жилищата е 12, съответно – 6 ап. двустайни и 4 ап. тристайни и 2 ателиета.

Визията на сградата е модерна, използвани са правилни, чисти обемни форми. Фасадното решение е съобразено със заобикалящата градска среда, което допринася за вписването на сградата в околността. Пластичността на фасадата е постигната чрез използването на различни видове материали и разминаване на терасите по хоризонтала.

Избраната за реализация на обекта конструкция е монолитна, стоманобетонна с вътрешни зидани преградни стени и външи зидани ограждащи стени. Светлата височина на жилищните етажи и партер е 2.60м. Покривите се предвиждат за изпълнение с плосък покрив.

На партерното ниво се намират и 18 паркоместа, 11 складови помещения и главният вход. Входът се състои от фоайе, обособено помещение за портиер с осигурен санитарен възел помещение за ел.табло. До складовете е предвидено помещение за колела. В жилищния вход е разположена вертикална комуникация – стълбищна клетка и асансьор.

Сградата ще бъде изпълнена с комбиниране на стъкло и алумин парапети. Всички ограждащи и преградни стени са тухлени, при спазване на БДС с гарантирано качество на материалите. Изпълнени са висококачествените тухли Wienerberger.

Фасадите са с топлоизолация 10 см. EPS с нанесена структорна полимерна мазилка и декоративна облицовка HPL, цокъл от гранитогрес.

Покривите са топлоизолирани с XPS 12 см. и положена хидроизолация 3 пласта битумна лепена хидроизолация, като последният слой е с минерална посипка. Всички тераси също са хидро и топло изолирани.
Входните врати ще бъдат блиндирани.

За дa постигане ниски енергийни разходи, приоритет в съвременните проекти Grace Simeonovo предлага максимална енергийна ефективност с качествена изолация, материали и детайли.

Отоплението е на газ, с алуминиеви радиатори. Газово котле е предвидено във всяко жилище, както и подготовка за включване на климатичните тела за всяка зона.

Звънчева, телефонна и домофонна инсталации, са осигурени към всяко жилище, както и мрежа за включване на кабелна телевизия и интернет. Предвидено е и видео наблюдение за общите части, от стаята на охраната и възможност за връзка към СОТ.

Разпределение

Сравнение на продукти